Κλειστοφοβία & MRI

Κλειστοφοβία και Μαγνητικός Τομογράφος

Μεγαλύτερη σιγουριά για τους ασθενείς

Ο Μαγνητικός Τομογράφος είναι πια διαθέσιμος για ασθενείς με κλειστοφοβία, καθώς ο Upright Μαγνητικός Τομογράφος στην Θεσσαλονίκη είναι ο μοναδικός στο είδος του σε όλη την Ελλάδα. Είναι εντελώς διαφορετικός από τον συμβατικό Μαγνητικό Τομογράφο «με το τούνελ», ή άλλους «ανοιχτούς» τομογράφους, στους οποίους χρειάζεται κανείς να ξαπλώνει. Ένα από τα μοναδικά πλεονεκτήματα του Upright Μαγνητικού Τομογράφου είναι ότι δεν υπάρχει τίποτε μπροστά στο πρόσωπο ή το σώμα του ασθενούς˙ είναι εντελώς ανοιχτός. Μπορεί κανείς να καθίσει, να στέκεται ή να πλαγιάσει χωρίς να παρεμποδίζεται η θέα προς την τηλεόραση που είναι μπροστά του. Αυτό κάνει την εμπειρία της τομογραφίας ευχάριστη. Το Upright MRI είναι το μοναδικό πραγματικά ανοιχτό MRI.

Μέχρι σήμερα έχουμε σαρώσει επιτυχώς όλους του κλειστοφοβικούς ασθενείς, οι οποίοι ήταν προηγουμένως αδύνατο να ανεχθούν ένα συμβατικό τομογράφο ή ακόμη και έναν «ανοιχτό» τομογράφο.

Αθλητικές Κακώσεις και Μαγνητικός Τομογράφος

Χάρη στη μοναδική φύση του τομογράφου μας, έχουμε τη δυνατότητα να εκτελέσουμε απεικόνιση θέσεως. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για τις αθλητικές κακώσεις καθώς έχουμε τη δυνατότητα να  τοποθετήσουμε τον ασθενή στη θέση στην οποία αισθάνεται τον μεγαλύτερο πόνο. Η τοποθέτηση του ασθενούς παίζει κρίσιμο ρόλο στον εντοπισμό κλινικά σημαντικών παθολογικών καταστάσεων.

Ασθενείς με πρόβλημα βάρους και Μαγνητικός Τομογράφος

Υπέρβαροι ασθενείς και συμβατικοί Μαγνητικοί Τομογράφοι

Πολλοί ασθενείς με πρόβλημα βάρους βρίσκουν τον στενόχωρο χώρο του συμβατικού τομογράφου “με το τούνελ” μη αποδεκτό. Επειδή ο τομογράφος μας είναι πραγματικά ανοικτός, μπορεί να νιώσει κανείς πολύ πιο άνετα και χαλαρά κατά τη διάρκεια της σάρωσης.

Ασθενείς με αναπνευστικές ή καρδιακές παθήσεις

Για οποιονδήποτε λόγο, για κάποιους ασθενείς είναι εντελώς αδύνατο να ξαπλώσουν οριζόντια και ακίνητοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε έναν συμβατικό τομογράφο. Ο τομογράφος μας μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους ασθενείς σε αυτή τη δύσκολη ώρα, επιτρέποντάς τους να επωφεληθούν από την ζωτικής σημασίας διαγνωστική απεικόνιση του Μαγνητικού Τομογράφου.